Bokstödet startar sin verksamhet

Bokstödet startar sin verksamhet

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Bokstödets födelsedag. Det citatet, något modifierat visserligen, har jag lånat från Astrid Lindgren. Astrid var en älskad barnboksförfattare och det finns nog inte något svenskt barn som inte känner till Emil, Pippi, Ronja och alla de andra figurerna som hennes fantasi skapade och som lever kvar långt efter hennes egen bortgång.

Varför pratar jag om det här, kanske du undrar? Jo, för att Astrid kunde skriva berättelser som folk ville läsa. Det räckte inte bara med idéer, de skulle ner på papper också. Och det är inte alltid det lättaste. Kanske är det hon eller någon annan författare som inspirerat dig att göra detsamma? Du skriver och skriver, men känner en ängslan över om det du skriver är tillräckligt bra. Om det verkligen är någon som kommer vilja läsa din text.
Mitt svar är att det finns läsare för alla texter så länge man gjort dem lättlästa och medryckande. Känns det svårt? Då är du inte ensam. De flesta känner samma tveksamhet. För att komma vidare och framåt kan det då vara bra att ta till hjälp.

Hjälp? Ska inte en författare skriva sin bok själv, kanske du undrar?
Jo, i princip. Men det är inte alltid lätt att göra allt själv. De böcker du hittar ute i butiken är skapelser av många personer, inte bara den vars namn står på omslaget. Utöver författaren, kan det till exempel vara lektör, redaktör, formgivare, sättare och fotograf inblandade i den slutgiltiga produkten.

Så över till dig. Hur känner du? Vad vill du ha hjälp med innan du skickar in ditt manus till olika förlag? Frågan är faktiskt än mer relevant om du tänker satsa på att bli egenutgivare. Då måste allt bli rätt och det är det svårt att klara på egen hand.
Titta gärna runt på Bokstödets hemsida och se om du får några idéer och tankar.

Kontakta mig gärna för personlig information. Här hittar du länken till min kontaktsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s