Vad krävs för att din text ska läsas?

Vad krävs för att din text ska läsas?

För att din text ska läsas, krävs det framför allt engagemang och respekt för skrivandets hantverk, men om vi ska skriva ner det i tre punkter vill jag mena att det som gäller är att:

  • Du måste komma med något nytt. Att bara skriva historier som är snarlika de bästsäljande böckerna på topplistorna räcker inte. Behöver du ett bollplank/mentor kan jag erbjuda den tjänsten. Läs mer här
  • Du måste ha en välskriven historia. Detta innebär att du ska ha koll på bland annat berättelsens struktur och dramatiska kurva. ”Bland annat” skriver jag, för det handlar inte längre om att bara skriva det som faller en in. Du behöver lära dig skrivkonstens hantverk. Just nu erbjuder jag distanskursen Vinterskrivskolan som innebär att du får lära dig om skrivkonstens grundstenar samtidigt som du utvecklar ditt eget skrivande. Kursen hittar du här.
  • Du måste ha koll på din text så att den är städad från korrekturfel. Ett slarvigt skrivet manus kan få förläggaren att slå ihop ditt manus för att aldrig se åt det igen oavsett hur bra historia du har skrivit.

Känns det som du inte klarar det helt på egen hand? Då är du mer än välkommen att kontakta mig angående min lektörstjänst. Läs mer här.

Följ mig för fler skrivtips! Har du en fråga går det bra att skicka in den så ska jag försöka svara.

//Gisela

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s