För få lediga skrivdagar i jul

För få lediga skrivdagar i jul

I år får vi den sämsta julen på länge, åtminstone sett ur hobbyförfattarens ögon. En ledig dag utöver de vanliga helgdagarna. En enda måndag, då de lediga timmarna dessutom konkurreras ut av fyndlöften på mellandagsrean. Hur ska du hinna få ordning på ditt manus?

Mitt tips är att du försöker ta vara på de där korta tillfällena som du knappt tänker på som användbara. Jag skrev stora delar av mitt manus sittandes i bussen på väg till eller från jobbet. En kvart här och en där resulterade faktiskt i ett första utkast. Du behöver alltså inte sitta hela arbetsdagar. Tvärtom tror jag att du blir mer produktiv om du har mindre tid att använda. Försök att hoppa över några TV-program då och då, det ger dig också extra tid. Och är du beroende av sociala medier? Stäng ner internet!

Lycka till!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s